Duurzaamheid zowel in leefstijl als ondernemerschap bij Bikefeeling.
Dit is voor ons, Hetty en Lauran Willemsen, de mensen achter Bikefeeling, vanzelfsprekend. Want we weten dat we maar één aarde hebben en dat we invloed hebben op het klimaat, de natuur en het milieu. Daarom houden we van duurzaam.
We hebben Bikefeeling aan huis in het buitengebied van Oudenbosch. De voormalige schuur van een boerderij is ons huis met 3 hectare grond erbij. Hiermee hebben we in Landleven gestaan en in 2009 de eerste prijs gewonnen bij de wedstrijd “Biodiversiteit in je eigen tuin” van de gemeente Halderberge.Hier proberen we zo duurzaam mogelijk te leven. In ons dagelijkse leefpatroon staat de fiets natuurlijk centraal. De kinderen wisten niet beter dan dat ze met de fiets naar school gingen, altijd, 3 kilometer door weer en wind. En op de fiets naar de judo, zwembad en vriendjes. Lauran fietst al ruim 10 jaar zijn woon-werk verkeer tussen Oudenbosch en Moerdijk, bijna 20 kilometer enkele reis. We hebben een 15 jaar oude Volvo, die al jaren ongeveer 8000 kilometer per jaar rijd. We rijden meer kilometers met de fiets!
In onze tuin, die gedeeltelijk uit bos bestaat, groeien veel bomen. Bomen bieden bescherming, zuiveren de lucht van het broeikasgas CO2 en fijn stof, produceren zuurstof, leveren vruchten, hout, ze bieden onderdak en bescherming en gaan uitdroging en erosie van de bodem tegen. Van onze 1,5 hectare bos halen we evenveel hout weg als er per jaar aangroeit. Het stuk dennenbos is versleten en hieruit halen we ieder jaar ongeveer 15M³ brandhout voor onze houtgestookte CV. Hier planten we gemengd loofbos voor terug. Hout als brandstof stookt CO2-neutraal. Bomen nemen gedurende hun groei CO2 op uit de lucht. Als deze afsterven en wegrotten in het bos komt deze opgeslagen CO2 weer vrij in de lucht. De hoeveelheid CO2 die vrij komt bij verbranding is even veel als bij het wegrotten in het bos. Zo blijft het bos als bos in stand. Aardgas is niet CO2- neutraal, dit is een 'fossiele' brandstof ontstaan in de loop van miljoenen jaren. De CO2 die daarin zit opgeslagen komt nu tijdens verbranding vrij en dat is een extra aanslag op het milieu. Het kachelhout onder de carport biedt nestgelegenheid voor Roodborstjes en winterkoninkjes.
Dit jaar hebben we op het dak van het woonhuis zonnecollectoren gelegd. Hiermee maken we nu ook onze eigen stroom. Voorlopig nog te veel, maar we denken in de toekomst een elektrische auto te gaan rijden. Verder hebben we een overkapping waaronder we bijna het hele jaar de was buiten kunnen drogen.
In onze tuin staan veel bomen, eik, linde, meidoorn om er een paar te noemen. Ook staat er een grote variatie fruit, vroege en late soorten, harde en zachte, laagstam en oud Hollandse hoogstammen, appels, peren, kersen, pruimen, bessen, mispel, kweepeer. Walnoten en hazelnoten. Verder hebben we een overvloed aan struiken met veel beschutting voor konijnen, hazen, fazant en patrijs. Deze zorgen er wel voor dat er de laatste jaren alleen nog maar in onze moestuin groeit wat ze niet lusten of wat we onder netten zetten.
Rondom huis hebben we heel veel vogels waaronder een kolonie Huismussen. Hiervoor leggen we dakpannen scheef omdat ze onder dak broeden, voeren we een heel jaar en hebben we veel groen en struiken voor beschutting en nestgelegenheid. We hebben ook loslopende kippen; Hollandse krielen, deze broeden goed en houden zich zo in stand.
In de wei lopen koeien, Aberdeen Angus, een genetisch hoornloos Schots ras wat het hele jaar buiten loopt, sober, mak en kalft geheel zelfstandig. Daarnaast is het een uitstekend vleesras. Ieder jaar een kalfje, en ieder jaar een koe naar Vriesland.
Wij maken bewuste keuzes voor wonen en leven, natuur, energie, voeding, én vervoersmiddel.
Milieubewust leven betekent dat je je bewust bent van de omgeving waarin we leven. Fietsen is natuurlijk goed voor het milieu, maar ook een stuk beter voor je gezondheid. Op de korte afstand en zeker in stedelijke gebieden is fietsen sneller dan autorijden. Fietsen met een elektrische fiets is nóg comfortabeler, en een milieuvriendelijk alternatief voor autoritten naar supermarkt, sportschool of kantoor.
Last but not least! Fietsen zorgt voor een gezonde eetlust en een goede nachtrust.
Sinds 2006 staat Bikefeeling voor duurzaam fietsplezier, gedreven door passie voor fietsen, techniek en topkwaliteit. Wij leveren producten met een lange levensduur want dat spaart grondstoffen en energie uit. Door onze jarenlange fietservaring hebben wij voor jou alvast het beste materiaal geselecteerd. Voor de fietsen zijn dat idworx en Santos fietsen, alle met Rohloff of Pinion en veelal met riemaandrijving. Duurzaam, betrouwbaar en onderhoudsarm. Bikefeeling maakt van deze fietsen jouw fiets, met een gevoel van exclusiviteit en luxe, op een bijzondere locatie met stroom van zonnepanelen en warmte van de houtkachel. Kleinschalig en persoonlijk. Voor klanten die zichzelf de moeite waard vinden om in te investeren en zichzelf willen verwennen met iets écht moois.
Bikefeeling is laagdrempelig, no-nonsense en informeel. Twee bevlogen mensen, Hetty en Lauran, die op eigen-wijze Bikefeeling runnen.
Daarom is ons nieuwe Logo: Bikefeeling High-end Cycling.
Dit omdat idworx en Santos (ontwerp)technisch voor het hoogst haalbare gaan, zonder concessies te doen, wat betekent dat je compromisloze fietsen krijgt.
Bikefeeling High-end Cycling omdat we de beste willen zijn en blijven mét waarborging van onze intensieve begeleiding, de kwaliteit, lol in ons werk én ons voortbestaan.
Veel fietsplezier!
Reacties